Köpa Yamaha DT


En ny moped kostar ofta ganska mycket pengar att köpa. Många får bidrag från sina föräldrar eller andra släktingar till att köpa moped, medan andra måste jobba och tjäna extra pengar själva för att ha råd till att köpa sin moped.

Köpa Yamaha DT hos företag eller privat?

Många väljer att vända sig till en mopedhandlare för att köpa sin nya moped där. Det finns både för och nackdelar med att handla hos ett företag. Då man handlar hos ett företag vet man att det finns garantier och liknande om mopeden helt plötsligt skulle gå i sönder. Man vet också att sin nya moped är i topp-skick eftersom ingen annan tidigare har kört på den och därför är den inte sliten i motor och lager. Mopedhandlare brukar också ta på sig ansvar för servicekontroller efter ett visst antal mil, för att på så sätt kontrollera att mopeden inte har några defekter.

Nackdelen med att köpa en moped hos ett företag är att en ny moped ofta kostar riktigt mycket pengar. Det är snarare regel än undantag att en helt ny Yamaha DT kostar över 20.000 kronor hos en mopedhandlare.

Köpa Yamaha DT Privat

Om man istället väljer att köpa en begagnad moped, kan man enkelt komma ner många tusenlappar i pris. På annons-sidan blocket.se finns det otroligt många annonser där det säljs mopeder. Om man väljer att åka och titta på en begagnad moped, kan det vara bra om man antingen är motorintresserad själv, eller om man har någon med sig som kan mycket om mopeder. Detta är bra eftersom man då kan gå igenom mopedens olika delar för att se så att allt verkar okej, och att ingenting är sönder på mopeden. Någon som kan mycket om motorer och mopeder kan också ofta höra på motorljudet om motorn är i bra skick eller inte.

Pruta när du köper moped av privatperson

Det är viktigt att komma ihåg att pruta då man köper en moped av en privatperson. Man ska alltid försöka pruta ungefär 10% på utropspriset. De flesta försäljare är medvetna om att en köpare ofta vill pruta, och därför lägger säljaren ofta på lite extra pengar på utropspriset, så att han eller hon ändå får så mycket pengar som han eller hon vill, även efter prutning.

Många tycker att det är svårt att pruta, eftersom vi vanligtvis inte gör det här i Sverige. Utomlands är det till exempel mycket mer vanligt att pruta än i Sverige.